1 Şubat 2009 Pazar

Gamzedeyim Deva Bulmam....




Ocak bitti bitiyor 1999 Bolu son sınıftayım...
Sabah uyanır uyanmaz radyoyu açarım illa... Baktım o saatte olması gereken insan yok ard arda Barış Manço şarkıları çalıyor radyo... Ne hikmetse dedim ki kendime "hayırdır öldü mü ki böyle şarkılar peşpeşe" dedim ardından spiker başladı anlatmaya...
Çok severdim gerçekten şarkılarını kendini...
Bir de ayrı yakın hissederdim kendimi babama benzetirdim ikisinin de saçları uzun, müzik tarzları aynı hatta bir keresinde çalmışlar babamın orkestrası Barış Manço'ya...
Çok ağladım öldüğünü öğrendiğimde hatta bir arkadaş vardı sınıfta kafa kafaya verip ağlaşmıştık...
Nur içinde yat Barış Ağabey...

6 yorum:

özii dedi ki...

Çok ilginç yaa ? Neden dersen bugün Barış Manço' yu öyle çok düşünmüştüm ki , ne alaka bilmem ama çocuklarımız keşle tanısaydı diyee aklıma takılmıştı . Nur içinde yatsın onuda özledik ...

Unknown dedi ki...

evet özicim çocuklarımızda tanısaydı ben de çok isterdim...

Camilla dedi ki...

dream tv bu hafta sonunu barıs mancoya ayırmıs fundacım, ben cok beğendm bi ara göz at istersen sen de

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Ben de bu sarkiyi cok severim.. Baris Manco, hani nev-i sahsina munhasir denen insanlardan.. hala dislerimi fircalarken suyu acik birakmamam, cocugumu 8 yasina kadar arabada arka koltukta oturtmam onun sayesindedir..

Sis dedi ki...

Yeri mi bilmem ama bir anım daha doğrusu anılarımdan içimin anlatmayı kaldırdığı bir tanesini anlatmak istedim.7-8 yaşlarındayım.Babamın görevi gereği Erzurumda yaşıyoruz.Çok yakın bir aile dostumuz olan bey (ki aynı lojmanda çok yakın oturuyoruz onlarla),Barış Manço'nun çocukluk arkadaşı.Çocukları var bizden ufak,ve biz tüm çocukların da Arap bacı diye hitap ettiği dünya tatlısı bir bakıcıları var.Barış abi bir gün Erzurum'a ziyarete geliyor.Arkadaşı hala mesaide olduğundan eve gidiyor direkt.Kapıyı çalıyor çalıyor ama Arap Bacı namazda o sırada kapı açılmıyor.Ev giriş kat.İçerde ışık falan da olunca bir camdan içeri bakayım diyor.Bizim arap Bacı bunu camın dışında böyle saçlı sakallı görünce şak düşüp bayılıyor.Barış abi bir panik bizim eve geliyor (telefon anca evlerde o zamanlar cepte değil).Arkadaşına telefon açıp durumu anlatıyor.Arkadaşı Erkan abi bir telaş geliyor lojmana.İkisi birlikte eve gidiyorlar.Anahtarla kapıyı açacakken tam Arap Bacı da kapının arkasında kapıyı açıyormuş.Kapı aralığından Barış Manço'yu görünce şak diye bu sefer oraya düşüp bayılıyor.ehh biraz da kilolu olunca kadın içeri giremeyip orada kapı önünde ayılmasını bekliyorlar.

Bir çok anı içinde en sevimlilerinden birisi bu.Belki de bu anılar yüzünden kendi bloğumda ona sayfa açamıyorum bir türlü.Yaz yaz bitmeyecek ve hüzün çok fena çökecek.
Nur içinde yat tüm çocukların Barış abisi...

Unknown dedi ki...

Camillacım bu ara şu taşınmaydı ev sahipleriyle uğraşma derken bakamadım yaaa :( ama hafta bitmedi arada fırsatını bulursam bakacağım teşekkür ederim :)

Mehtapcım en sevdiğim parçası Barış Manço nun, diğer dediklerini aynen ben de uygularım 10 10 10 10 40 puanla şampiyon! :)

Sishyphos ne demek yeri mi aşkolsun ne kadar güzel bir anı çok da güldüm okurken :)
sağol paylaştığın için :)

sevgiler arkadaşlarım :)