29 Nisan 2009 Çarşamba

İşte "ben" Konuşur Öyle...

Sen nasıl bir kadınsın, nasıl bir beynin var, o kelime dağarcığın ?
Nasıl bir hayalgücün?
Bilir misin, yazdıklarını okurken, kelimelerin üzerinden özenle geçiyorum, cümlelerin bitmesin, sayfalar tükenmesin, bitmesin istiyorum...
Öyle bir tüneldeyim ki okurken seni, ucunda ışık var ama iyiye delalet değil, biteceğe delalet okumamın...
Yazdıklarına roman demek haksızlık gibi...
Başka bir adı olmalı, henüz bulamadığım, isimlendiremediğim...
Bu kadar methiyeler yazdığım, kadın Elif Şafak...
Benim aklım almıyor bendeki bu sevmeyi de, kimisi sevmiyor hiç, demek beklentileri karşılama, ilgi ihtiyaç meselesi tamamen...
Belki de diyeceksiniz "amaaaaan ne altı üztü bir yazar işte roman yazıyor o kadar"
Ama belki de benden çok birşeyler buluyorum onda yazdıklarında...
Söylediklerim yazdıklarım, naçizane kendi düşüncelerim tabi, yineleyeyim yeniden de...
Şimdi son romanında "Aşk" ta demiş ki kuralların birinde:


"Yaradanı hangi kelimelerle tanımladığımız, kendimizi nasıl gördüğümüze ayna tutar. Şayet Tanrı dendi mi öncelikle korkulacak, utanılacak bir varlık geliyorsa aklına, demek ki sen de korku ve utanç içindesin çoğunlukla. Yok eğer, Tanrı dendi mi evvela aşk, merhamet ve eşfkat anlıyorsan, sende de bu vasıflardan bolca mevcut demektir."


Üzerine konuşmaya ne hacet artık!

14 yorum:

İkiz Annesi sdilek dedi ki...

Elif Şafak'ın AŞK'ını okuyupta çok ama çok beğenenlerden biri de benim.Başucu kitabı olmalı bence.Hayat görüşümüzü değiştirecek öyle şeyler var ki kitapta.

Deniz dedi ki...

Elif Şafak kitabı okumak, benim için de ruhumu doyuran enfes bir şölen gibi... Mahrem kitabını bir solukta okuduğum bir dönem,hatta çantamdaydı sanırım o gün, ortaköy'de rastladım ona... Öyle yakın hissediyordum ki kendimi, sanki koşup sarılsam o da beni tanıyacakmış gibi geldi. Öyle gideyim yazarlarla konuşayım, imza alayım diyen bir tip değilim aslında ama ilk defa gittim yanına şu an kitabınızı okuyorum, ve sizi çok seviyorum diyiverdim.
ŞU an okuduğum ve maalesef sıkıcı bulduğum kitap bitse de AŞK'a baslasam bir an önce...

herşeyden azıcık dedi ki...

Bende severim bu hatunu dün Zaman gazetesinden ayrılacağına dair bir yazısı vardı ayrılık bile yazmak bu kadar mı güzel olur?Bu kadınında göbek ismi Funda herhal bu kadarmı benzer ruh halleri:))

Anne İş'te dedi ki...

Fundacım;Aşk'ı henüz okuyamadım.Zira elimde yarım 3 kitap var ve onları bitirmeden başlamamk için kendime söz verdim.

Elif Şafak'ı ise seviyorum.Niye mi?Sanki iç sesim.

İspatı;http://anneiste.blogspot.com/2009/02/mevsimlerin-kabahati-ne.html

Mesela seni de seviyorumİspatı;buradayım ya işte:)

Sevgiler canım

İDEA dedi ki...

FUNDA;

Herkesin bir aynası vardır.Her sabah kalkıp bakmasada yatağının başucunda,elbise dolan-bında olmasada.Yüreğinden yansıyan bir ayna.İşte seninkide ELİF ŞAFAK sanırım.

Adsız dedi ki...

Funda'cım Elif Şafağ'ın kitaplarını gerçekten çok merak ediyorum.Elimdeki kitabım bittiğinde mutlaka Aşk kitabını almak isterim doğrusu.Paylaşımın için çok teşekkürler.

Adsız dedi ki...

ne guzelmıs.bende henuz elıf safakla tanısmadım

sufi dedi ki...

Fundacım;
Elif Şafak'ın ilk siyah sütünü okumuştum.Büyük gelinim "aynı senin gibi yazan içindeki diğer kendileriyle konuşan bir yazar var tanıyormusun" dediğinde adını bile duymamıştım henüz.Ben de içimdeki değişik sesleri yakalamıştım o zamanlar.Elif Şafakı okuyunca akıcı dilini sözcüklerini kullanış tarzını içtenliğini içten alkışladım.Ama AŞK kitabı varya onu okurken Şems oldum Mevlana oldum yandım, Cüzzamlı dilenci, ella,Kimya, kerra oldum Mesneviyi okumama rağmen ben de Şems gibi bir ayyüzlüye aşıkken bir kez daha yeniden yandım yakıldım. Sevgilerimle.

Tabiat Ana dedi ki...

Çoğu zaman mesele, Tanrı'nın ne olduğu değil bizim onda ne gördüğümüzdür.Sevgi dolu olanlar merhameti görür,zalim olanlar şiddeti.Zeki olanlar aklı görür,aptal olanlar kör inancı.Alim olanlar bilimi görür ,cahiller mucizeyi.................demiş Ahmet Ümit de Bab-ı Esrar da ve o kitapda Şems ile Mevlana aşkını anlatıyor tavsiye ederim.

Belgin dedi ki...

Fundacim, Sufimin sözlerine aynen katiliyorum, ben kendimi bir cumartesi kaybettim Ask´ta, bir dahada cikamadim:))
Bir insan bu kadarmi güzel yazar:))

YOSUN dedi ki...

İlginç!Şu korkma ve Tanrı meselesinde diyeceklerim vardı ama vakit çok geç ve söylenecek çok şey var :) Artık belki başka zamana :)hoşçakalın...

Unknown dedi ki...

YOSUN duymak isterim daha doğrusu okumak...
Zamanının müsait olduğunda paylaşırsan sevinirim :)

funda dedi ki...

Okumadım ama elimdekini bitirir itirmez okuyacağım, ve söz çok anlamlı ve ben aklıma geldiğinde korkmuyorum, huzur buluyorum...

GeCe dedi ki...

hala okuyamayıp çatlayanlardan biri de benim