28 Şubat 2010 Pazar

Ara Açılınca...

Akıl burada kalıyor ama zamanın ne kadar kısıtlı olduğu gerçeği gark edince, aklının kaldığıyla kalıyor insan...
Hergün karalamaya öylesine alışmışken, yazmaktan el çekilip sadece okuyunca bu sefer de ne yazsamın cümleleri aranıyor...
Ben iyisi mi geçende öğrendiğim bir tarifi yazayım size...
Bildiğimiz tavuğun ilk defa duyduğum, nasıl olur ki acaba deyip pek kale almadan dinlediğim ama yapmaktan da geri durmadığım, yediğimde aman da ne güzel dediğim -lafı uzatıp kendimden sıtkımın sıyrıldığı- bir tarif buyrun...

Kişi sayısına göre tavuk göğsü bunları ceviz büyüklüğünde doğrayın çiğden haşlamadan...
Mısır nişastası
Karabiber
Soya sosu
Zeytinyağı


Doğardığınız tavukları nişastaya buluyorsunuz...
Karabiberini ekleyip soya sosunu ve bir miktar zeytinyağıyla iyice harmanladığınız tavukları mümkünse biraz sosu içine işlemesi için bekletin...
Soya sosu olduğundan tuz ilavesine gerek görmedim ama siz yine de kendinize göre belirleyebilirsiniz...
Sonra azıcık zeytinyağı döktüğünüz iyice ısınmış tavanızın harlı ateşini hiç kısmadan tavukları tavada karıştırarak pişirin...

Ben her türlü yemeği neredeyse mum alevinde pişirdiğim için iyice içini çeke çeke pişsin mantığıyla, epey çekingen yaklaştım hadiseye, harlı ateş birden dağlar diye öyle olmadı gayet güzel oldu...
Sonra efendim tavuklarınızı sıcak servis ediniz yanında makarna-pilav neyse zevkinize göre tüketiniz...

En son mısır nişastasının numarasını söylemeden sonlandırmayayım nişasta tavuğu öyle yumuşacık yapıyor ki tavuk tavukluktan çıkıyor çifte kavrulmuş lokum tavukların yanında halt ediyor...

13 yorum:

herşeyden azıcık dedi ki...

ellerine sağlık bende geçende köri ve krema ile yaptım o da güzel oldu tavsiye ederim

Unknown dedi ki...

şu krema en olmaz' a eklense şahane ediyor ne menem birşeyse :)

Adsız dedi ki...

yanına bi de pilav yapacaksın.. hımm nefiss..

Hasret ve Saz Arkadaşları dedi ki...

ellerine sağlık denemek istiyorum

TATESAL dedi ki...

Bu yemek birde Fundanın elinden çıkıyorsa artık yemede yanında uyu...

Afiyet bal olsun canım,deneyeceğim...

Unknown dedi ki...

Gülcancım ben de pilav yapmıştım :)

Hasretim yap valla yavrular çok severler eminim :)

Tülinim aaaaa bak utandım şimdi anneannem elimin lezzetli olduğunu söyler ama :)
sen de Keremciğe yedir bak nasıl sevecek :)

svl dedi ki...

Funda cok enteresan biliyorum ama ben resmi ilk görünce böyle tatlı bişeyler düşündüm :D Ne alakaa vallahi ne alaka..

Unknown dedi ki...

fundacım resmi ilk gördüğümde ceviz sandım (benim blogdan bakınca küçük rsim ya) koştum tatlı var diye :)) meğer tavukmuş hamilelikte kokmaya başladı bu benim burnuma o yüzden sossuz yiyemiyorum hemen not aldım defterime(bu çağda tarif defteri olan da var hehh hehh)fundnın tarifi diye ilk fırsatta deneyeceğim eline sağlık

Adsız dedi ki...

tarifi okumadan önce ceviz zannettim ben yaaa
:)))))
ellerine sağlık
çok güzel görünüyor
sevgiler...
YASEMİN

KEYFESEYRAN dedi ki...

Fundacım valla tavukların lokum gibi oluşunu merak ediyordum demekki işin sırrı nişasta çok sağol canım eline sağlık bunu deniycem tavuğu çok severim

MAVİ TUTKU dedi ki...

Güzel görünüyor, aç olduğum için değil gerçekten güzel görünüyor.:)

MAVİ TUTKU dedi ki...

Nerelerdesiniz Funda hanım, farklı bir yemek için gelmiştim ama.:)
İnşallah herşey yolundadır.

GeCe dedi ki...

ah bende denediğimden beri bayılıyorum bu tarife başka tavuk yapmaz oldum