Kimlik bunalımı bu olsa gerek...
Dili olsa da konuşsa diyecek ki; ne halt yiyorsun, bir öyle bir böyle, yemek mi tarifleyeceksin, çocuğunu mu yazacaksın, kendini mi karar ver...
Yok karar, ne kararı meydan tamamen her yana saçılmış konu toplaması, koca bir derin kase...
Neyse ben şu yaptığım pizza hamurunun Emine Beder kitabına ait olduğunu belirtip, nasıl olduğunu yazmam gereken istekler aldım, boyun borcudur yerine getirile...
Fakat ardından eklemeli ki ölçüye sadık kalınması halinde lezzet de yiyene o derece sadık kalır...
Hamur İşleri Kitabı sayfa 154...
Klasik Pizza...
1 Yumurta
2,5 Su Bardağı un
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1/2 Çay Bardağı Su veya Süt
20 gr. Yaş Maya
1 Tatlı kaşığı Toz Şeker
Tuz
Bu malzemelerin hamuru için klasik bildiğimiz mayalı hamur yapımı yolunu izliyorsunuz, sonra üzerine hayal gücü ürünlerini serpip, benim fırınım turbo 170 derecede pişirdim siz sizinkini hangi derecede pişirirseniz artık...
Bir de iyi ki Sinangil un göndermiş, yoksa çoluk çocuk, ahali, bütün mahalle unsuz kalmış kendimizi bir o yana bir bu yana savururken görmemişin unu olmuş da döktürmüş misali sanılmasın sakın!!
Sakın sakın!
Her yapılan fotoğraflanmıyor, yazılmıyor, çizilmiyor diye...
Kekimiz de Sinangil Sade Kekun karışımın bir sonucu olup, evde onu bitirecek adam insan nerde, her yana dağıtırım artık, benimki yapma egomu tatmin tamamen...























